Уряд вигадав, куди ще можна буде витратити "Вовину тисячу". З 1 лютого запрацюють нові напрямки

У лютому очікується розширення програми "єПідтримка". Вже наступного місяця літні люди зможуть оплачувати комунальні послуги "ковідною" тисячею, зазначають Патріоти України.

Однак поки не відомо, коли саме і людей якого віку стосуватиметься розширення програми. Якщо за аналогією з придбанням ліків, то, швидше за все, мова йде про українців старше 60-ти років, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19.

Також найближчим часом програма з виплат "ковідної" тисячі буде поширюватися на громадян України віком 14-18 років. Вони зможуть використовувати кошти не тільки на покупку книг, походів в театри, кінотеатри і музеї, а також оплатити освітні курси та послуги.

Крім цього, українська влада зараз працює над тим, щоб дозволити вакцинованим людям з інвалідністю першої групи витратити тисячу гривень на придбання ліків.

Відзначимо, що з 19 грудня минулого року в Україні офіційно запрацювала державна програма "єПідтримка", що передбачає виплату однієї тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію від COVID-19.

Кошти може отримати кожен громадянин України, який досяг 18 років і має в додатку "Дія" зелений COVID-сертифікат вакцинації.

Нагадаємо, українці витратили понад 1,3 млрд гривень у рамках програми "єПідтримка".

Раніше в Мінцифрі розповіли, коли і як на "ковідну" тисячу можна буде купити ліки.


Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...