Уряд вигадав, куди ще можна буде витратити "Вовину тисячу". З 1 лютого запрацюють нові напрямки

У лютому очікується розширення програми "єПідтримка". Вже наступного місяця літні люди зможуть оплачувати комунальні послуги "ковідною" тисячею, зазначають Патріоти України.

Однак поки не відомо, коли саме і людей якого віку стосуватиметься розширення програми. Якщо за аналогією з придбанням ліків, то, швидше за все, мова йде про українців старше 60-ти років, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19.

Також найближчим часом програма з виплат "ковідної" тисячі буде поширюватися на громадян України віком 14-18 років. Вони зможуть використовувати кошти не тільки на покупку книг, походів в театри, кінотеатри і музеї, а також оплатити освітні курси та послуги.

Крім цього, українська влада зараз працює над тим, щоб дозволити вакцинованим людям з інвалідністю першої групи витратити тисячу гривень на придбання ліків.

Відзначимо, що з 19 грудня минулого року в Україні офіційно запрацювала державна програма "єПідтримка", що передбачає виплату однієї тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію від COVID-19.

Кошти може отримати кожен громадянин України, який досяг 18 років і має в додатку "Дія" зелений COVID-сертифікат вакцинації.

Нагадаємо, українці витратили понад 1,3 млрд гривень у рамках програми "єПідтримка".

Раніше в Мінцифрі розповіли, коли і як на "ковідну" тисячу можна буде купити ліки.


Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...