Уряд змінив правила перетину кордону: Ось що чекає на тих, хто виїжджає з України

Кабінет міністрів України надав повноваження Держприкордонслужбі отримувати електронні дані з усіх державних реєстрів і баз щодо громадян, які виїжджають за межі країни. Зокрема прикордонникам відтепер доступна й інформація з обмеженим доступом. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передають Патріоти України.

"Внесено зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України з метою забезпечення органам охорони ДПСУ під час здійснення прикордонного контролю в пунктах пропуску доступу до інформаційних і довідкових систем, реєстрів та банків даних, власником (адміністратором) яких є органи державної влади або органи місцевого самоврядування", – йдеться у повідомленні.

Зміни до Правил перетину державного кордону було внесено під час чергового засідання уряду у п'ятницю, 9 серпня. Мельничук зазначив, що інформація з реєстрів і баз даних використовуватиметься під час перевірки документів громадян, які хочуть виїхати за межі України. ДПСУ отримуватиме інформацію в електронному вигляді, безоплатно та з дотриманням законодавства про захист персональних даних.


Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

четвер, 15 серпень 2024, 1:01

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...

Більшість студентів чоловічої статі втратила відстрочку від мобілізації

четвер, 15 серпень 2024, 0:13

Для відстрочки від мобілізації студент повинен навчатися на денній або дуальній формі. Його рівень освіти повинен бути вищим за отриманий попередній. Під час воєнного стану та загальної мобілізації в Україні вручити повістки можуть усім військовозобовʼ...