Урок для туристів: Пенсіонерку оштрафували в аеропорту на понад $3000 через бутерброд із куркою та салатом

Пенсіонерку з містечка Кентербері в Англії Джун Армстронг оштрафували на $3300 за бутерброд з куркою, який вона забула задекларувати, прилетівши до Австралії. 77-річна бабуся заплатила, проте досі сподівається повернути гроші. Про цю історію розповіли журналісти New Zealand Herald, передають Патріоти України.

Пенсіонерка стверджує, що не може заспокоїтися вже пʼять місяців, весь час думає про штраф і навіть приймає снодійне, щоб заснути.

Джун Армстронг прибула в аеропорт Крайстчерча, Нова Зеландія, 2 травня близько 4 ранку, щоб вилетіти ранковим рейсом до Брісбена, Австралія. Вона хотіла відвідали родину і зупинитися в рідних на три місяці.

Приїхавши в аеропорт, пасажирка придбала булочку і безглютеновий сендвіч з куркою і салатом, який був запакований. Солодке вона зʼїла одразу, а сендвіч залишила на потім.

Опинившись в Австралії, жінка попрямувала на вихід через прикордонний контроль. Коли співробітник служби безпеки зазирнув в її рюкзак, він знайшов там бутерброд з курятиною, звірився з заповненою декларацією та назначив штраф у розмірі $3300.

Почувши, яку суму їй доведеться заплатити, бабуся розплакалася, а співробітники спробували її заспокоїти. Скориставшись порадою служби безпеки, жінка спробувала оскаржити штраф, проте досі їй не вдалося це зробити.

Хоча перекус, який містить хліб, можна ввозити в Австралію, він не повинен містити м'яса або неконсервованих продуктів тваринного походження. Якщо мандрівник не задекларує предмети, які становлять "високий рівень ризику для біозахисту", штраф за порушення може становити понад 3 тисяч доларів США.

Джун Армстронг розповіла, що майже примирилася з думкою про те, що через неуважність заплатила таку велику суму. Пенсіонерка сподівається, що її досвід стане уроком для інших мандрівників не забувати про їжу в своїх сумках.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...