Усе через "диво-ремонт" в укритті: У Києві дитсадок частково пішов під землю

Фасад дитячого садка у Києві просів на пів метра. За попередніми даними - через ремонт в укритті. Сталося це – напередодні вночі. Тож, на щастя, ніхто з дітей та персоналу не постраждав. Але те, що дізналася прокуратура про підрядника, викликає дуже багато запитань, зазначають Патріоти України.

Другий день поспіль у стінах цього садочка не чути дитячого сміху. Територію обгородили обмежувальною стрічкою. Зайти всередину не дозволяють патрульні. Кажуть, з міркувань безпеки. Напередодні вночі садок частково пішов під землю – з'їхали вікна та тріснула цегла. За попередніми даними, стіна просіла під час ремонту укриття. Із журналістами завідувачка спілкуватися не хоче.

Поруч із закладом розрита земля. Подвір'я всіяно мішками з будівельним сміттям. Тендер на капремонт сховища у цьому дитсадку провели цьогоріч у листопаді. За даними системи публічних закупівель Prozorro – угоду уклали з ФОП Макаренко. За 1 мільйон 200 тисяч гривень підрядник мав посилити стіни металевими конструкціями, відремонтувати підлогу та облаштувати вхід у підвал.

"Це ФОП, жінка, яка займається підприємницькою діяльністю, згідно з документами з вересня 23-го року. Має двох найманих працівників, один із яких – її чоловік. Не має спеціальної освіти у будівельній сфері… Роботи, які проводилися саме для виїмки ґрунту – це проводили робітники, яких найняли через інтернет-сайт ОЛХ", - розповіла нам речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець.

"Садочок був з кардіологічним направленням. Там були відповідні і медичні засоби. Шкода, звичайно, що так сталося… Ми прийняли рішення щодо його закриття. І діток, які ходили туди, ми перевели у сусідні садочки", – розповів очільник Шевченківської РДА у місті Києві Олександр Поповцев.

Наскільки суттєвими є масштаби руйнувань, визначить експертиза. Правоохоронці вже відкрили кримінальні провадження за двома статтями – службова недбалість та привласнення коштів шляхом зловживання службовим становищем.

"Керівник управління Шевченківської РДА, яка укладала договір з цим підрядником є обвинуваченою в іншому кримінальному провадженні. Там збитки становлять близько 8 мільйонів гривень. Обвинувальний акт щодо цієї особи нині розглядається судом", - повідомила Надія Максимець.

В Офісі Генпрокурора кажуть, що ФОП Макаренко отримала повну суму за договором ще до закінчення усіх робіт.

Джерело: ТСН.ua

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

"Ми ще подивимося ці моменти": Шовковський висловився про розгромну поразку "Динамо" від "Лаціо" у стартовому турі Ліги Європи

четвер, 26 вересень 2024, 23:25

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський прокоментував розгромну поразку від римського "Лаціо" в матчі першого туру основної стадії Ліги Європи сезону-2024/25, передають Патріоти України. Номінально домашній для "біло-синіх" поєдинок н...