Усе добре? СБУ перевірила та не виявила жодних ознак злочинів у скандальному номері "Кварталу 95" про рівненського воєнкома

Скандальний номер «Кварталу 95» про рівненського воєнкома: реакція СБУ

Гумористи студії «Квартал 95» обурили українців висміюванням військовослужбовців під час війни, проте СБУ жодних порушень чинного законодавства у скандальному номері не вбачає.

Зокрема, у відповідь на депутатське звернення нардепа Володимира Ар'єва начальник Головного слідчого управління СБУ Андрій Швець повідомив, що підстав для початку досудового розслідування щодо дій гумористів немає. В офіційній відповіді нардепу йдеться, що СБУ розглянула його звернення щодо можливого вчинення «Кварталом 95» злочинів, передбачених ст.ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань) та 435-1 (Образа честі та гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю) КК України.

Швець у відповіді Ар'єву зазначив, що реєстрації в ЄРДР (Єдиний реєстр досудових розслідувань) підлягають лише ті заяви, які містять дані, що підтверджують подію злочину. Однак у діях гумористів жодних ознак злочинів не виявлено.

Нагадаємо, гумористи студії «Квартал 95» висміяли тему рівненського воєнкома, що цілувався на робочому місці. За сюжетом, військком із декількома жінками вигадали шифр у вигляді поцілунків та непристойної поведінки через те, що ворог встановив у кабінеті камери.

Актори обіграли шифр під назвою «ДПО» (дотики-поцілунки-обнімашки, як пояснили гумористи) – усе зводиться до того, що таким чином військком та його підлеглі спілкуються задля конспірації. Однак українці обурилися на такі жарти під час війни та назвали номер гумористів «святом несмаку й сексизму».

Нагадаємо, наприкінці березня в мережі з'явилося відео за участі начальника Рівненського об’єднаного міського ТЦК та СП полковника Олександра Ярмошевича. На оприлюднених кадрах видно, як чоловік у військовій формі спочатку цілується з однією жінкою, також у формі ЗСУ, а вже через деякий час з іншою.

Згодом Олександр Ярмошевич написав рапорт на звільнення. В Оперативному командуванні «Захід» зазначили, що командування не має претензій щодо виконання офіцером його службових обовʼязків, втім зауважили, що особисті питання військовослужбовці не повинні вирішувати на робочому місці.

Не хочуть потрапити під мобілізацію? Українці різко збільшили сплату аліментів

неділя, 6 жовтень 2024, 11:45

У 2024 році українці стали відповідальніше ставитись до сплати аліментів – порівняно з минулим роком, приріст склав 30%. Причина – загроза втрати відстрочки від мобілізації, передають Патріоти України. Про це повідомив керівник Центрального управління ...

Надбавка до пенсії в Україні від 300 до 600 грн: Ось хто має право

неділя, 6 жовтень 2024, 10:44

Деякі українські пенсіонери можуть отримати доплату до пенсії. Йдеться про тих громадян, які досягли певного віку. Детальніше про це повідомили в пресслужбі Головного управління ПФУ в Полтавській області у Facebook, передають Патріоти України. Пенсіоне...