Усе не так, як ви вважали: Японці побудували справжню карту Землі (фото)

Карта, побудована за принципами проекції AuthaGraph, може бути названа дійсно інноваційною!

Багато хто в курсі, що звична нам карта світу не надто вірно відображає реальне співвідношення площ країн, а тим більше морів і океанів. Використання проекції Меркатора призводить до появи безлічі спотворень, коли, наприклад, Гренландія виглядає крупніше Австралії... Принципово нова проекція, запропонована японськими дизайнерами, дозволила побудувати найточнішу карту світу, яку коли-небудь бачило людство, повідомляють Патріоти України.

Традиційна карта світу будується старовинним способом, при якому зображення з поверхні глобуса переноситься на пласку карту з використанням проекції Меркатора. Як результат, ми отримуємо на карті Гренландію в кілька разів більшу за Австралію, тоді як насправді Гренландія втричі менше.
А ось карта, побудована за принципами проекції AuthaGraph, може бути названа дійсно інноваційною! Тут пропорції суші і води залишаються незмінними і відповідають тому, що ми бачимо і на глобусі. За цю розробку компанія AuthaGraph отримала престижну нагороду - Japanese Good Design Award.
Автор нової революційної проекції - Хаджиме Нарукава. Суть його ідеї в тому, що сферичну поверхню глобуса розбивають на 96 трикутників. Потім йде оригінальний процес перенесення зображення на площину шляхом комбінування різних способів проектування через проміжні об'єкти. Таке «багатошарове відображення» знижує число помилок і жахливих спотворень, які виникають при традиційному розгортанні поверхні глобуса в пласку карту.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.