Усе пішло не так: Два британці виграли $5,3 млн у лотерею... й потрапили до в'язниці

34-річний Джон Вотсон і 38-річний Марк Гудрам із Великобританії виграли 4 млн фунтів (близько 5,3 млн доларів або 1,4 млрд гривень) у лотереї, купивши квиток через вкрадену банківську картку. Правоохоронці встановили це та відправили двох зловмисників до в'язниці на 18 місяців, зазначають Патріоти України.

Як пише Daily Star, свій неймовірний виграш у національній лотереї друзі відсвяткували чотириденним запоєм. Вони купили щасливу скретч-карту в магазині Waitrose у Лондоні 22 квітня 2019 року. Туди вони приїхали, щоб жебракувати – оскільки у великому місті можна було отримати більше грошей.

Коли хлопці виявили, що вони зірвали джекпот, Вотсон схвильовано зателефонував до Camelot – компанії, яка керує Національною лотереєю – і передав телефон Гудрему. Оператор попросив його банківські реквізити, необхідні для переказу грошей. Тоді 38-річний чоловік обмовився, що в нього немає рахунку, що викликало підозри щодо того, як було куплено скретч-картку.

Наступного дня Гудремові зателефонував слідчий і запитав, за якою карткою він здійснив покупку. Чоловік заявив, що банківська картка належить третій особі – їхньому колишньому другу на ім'я Джон, який "винен йому грошей". Проте підтвердити прізвище чи місце проживання власника рахунку Гудрем не зміг.

Раніше в нього та Вотсона вже були неодноразові судимості та тюремні вироки. Слідчі перевірили банківські дані та встановили, що картку було вкрадено в особи на ім'я Джошуа Аддіман. Суд підтримав позицію прокурорів та відправив хлопців до в'язниці.

Гудрам розповів журналістам, що планував витратити гроші на розкішну нерухомість, тоді як Вотсон хотів вирушити в круїз Карибським морем. Цікаво, що Гудрам (без постійного місця проживання) має 24 обвинувальних вироки за 48 правопорушень, тоді як Вотсон (Наттол-авеню, місто Літтл-Левер) має 74 судимості за 143 злочини.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...