“Усе відбувалося в прямому ефірі": У Румунії бурий ведмідь вбив 19-річну туристку

У Румунії у горах Бучеджі бурий ведмідь вбив 19-річну туристку. Після цього влада країни удвічі збільшила допустиму щорічну кількість законних вбивств хижаків. Про це пише The Independent, передають Патріоти України.

Як зазначається, надзвичайна сесія румунського парламенту ухвалила рішення про збільшення допустимої кількості законних вбивств бурих ведмедів після смерті 19-річної туристки, на яку минулого тижня напав хижак на популярній стежці в горах Бучеджі в центральній Румунії.

Хлопець та дівчина зателефонували до служби екстреної допомоги та повідомили, що їх переслідує ведмідь.

“Усе відбувалося в прямому ефірі, диспетчер 112 розмовляв телефоном, і молодий чоловік кричав, що на них напав ведмідь і що він забрав дівчину. Це було щось жахливе. Він розповів нам, що ведмідь схопив дівчину за одну ногу і потягнув за собою, і в якийсь момент він не побачив, що він із нею зробив. Ведмідь стягнув її зі стежки та жбурнув на 120 метрів у долину”, - розповів місцевим ЗМІ голова місцевої рятувальної служби Ден Бану.

Українських водіїв можуть штрафувати на 34 тис.: Ось за що каратимуть

середа, 18 вересень 2024, 17:56

В Україні планують ввести нові штрафи для водіїв, які використовують транспортні засоби, що створюють надмірний шум. Відповідно до законопроєкту №9564, за порушення шумових норм водіям загрожують значні штрафи, які можуть досягати 34 000 гривень, перед...

Українцям обіцяють індексацію пенсій у 2025 році: Ось на скільки підвищать виплати

середа, 18 вересень 2024, 17:42

У проекті Держбюджету на 2025 рік не планується підвищення мінімальної зарплати (вона залишиться на рівні 8 тисяч гривень), а також середнього прожиткового мінімуму (різні для різних категорій) та мінімальної пенсії (2 361 грн), проте індексація пенсій...