"Усі ми чудово розуміємо, що ні з якими масками діти в школу ходити не будуть. Це нереально": Врач-інфекціоніст розповіла, що буде з пандемією коронавірусу в Україні восени (відео)

Коронавірус в Україні набирає обертів і за станом на 4 вересня в країні встановлений новий антирекорд за кількістю нових випадків зараження - 2723 людини. Лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська вважає, що Україна знаходиться на порозі зростання захворювань коронавірусом і найближчим часом ситуація буде тільки погіршуватися, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що вже зараз є проблеми з госпіталізацією, оскільки немає можливості кожного хворого з групи ризику помістити в стаціонар.

"Те, що зараз відбувається – ми ще тільки на початку росту захворюваності на коронавірус, але вже зараз неможливо хворого з групи ризику покласти в стаціонар", - розповіла Голубовська у програмі "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Вона додала, що якщо не будуть дотримуватися рекомендацій щодо захисту від COVID-19, то велика частина пацієнтів буде змушена лікуватися вдома, через те, що отримати кваліфіковану допомогу отримати буде дуже складно. Голубовська повідомила, що у них в клініці зараз практично військове положення і лікарі віддали під хворих навіть свої навчальні кімнати.

"Люди працюють цілодобово, без вихідних. Жодного вихідного ні у кого не було", - сказала лікар. Голубовська висловила свою думку про те, що діти з 1 вересня пішли в школу і пояснила, що вона була прихильником дистанційного навчання.

"Усі ми чудово розуміємо, що ні з якими масками діти в школу ходити не будуть. Це нереально. Це неможливо. Я взагалі була прихильником непопулярного рішення. Просто я розуміла, що мене ніхто не підтримає і я це не озвучувала, тому що це епідеміологи повинні вирішувати. Я взагалі була за дистанційне навчання максимально", - сказала інфекціоніст.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...