Усі програмісти та розробники втратять роботу через 5 років, ці професії вимруть, - гендиректор Stability AI

Співзасновник та гендиректор компанії Stability AI Емад Мостак вважає, що професії програміст та розробник вимруть уже через п'ять років. Їхнє місце нібито займе штучний інтелект (ШІ).

Про це він заявив в інтерв'ю Moonshots, яке переказало видання mc.today. Сам Емад Мостак вважається першопрохідцем у сфері штучного інтелекту. За даними GitHub, наприклад, сьогодні вже 41% всього коду створено штучним інтелектом. Цікаво й те, що лише за кілька місяців ШІ побив рекорд популярності криптоплатформ Bitcoin та Ethereum. Тобто він уже випередив цифрові активи, за якими ще нещодавно бачили майбутнє аналітики та експерти з багатьох країн.

До кінця наступного року практично кожна людина матиме ChatGPT на своєму мобільному телефоні, який працюватиме без підключення до інтернету. Це має докорінно змінити наші звички у спілкуванні.

Ще одна можлива проблема у сфері штучного інтелекту – створення персональних моделей. Вони можуть дати кожній людині, компанії або культурно-соціальній спільноті можливість відображати їхні власні погляди. Тому Мостак вважає, що змусити ШІ працювати на користь суспільства можна через його децентралізацію, як і з криптовалютами.

Загалом гендиректор Stability AI виступив за прозорість та демократизацію доступу до технологій штучного інтелекту. Також він оптимістично налаштований щодо можливих змін на ринку праці. Хоча штучний інтелект і знищить мільйони робочих місць, він створить для людей нові можливості для розвитку та заробітку.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...