Усі знайомі кажуть: "Не вірю"... Помер Володимир Яворівський, письменник, громадський діяч, політик

Ранком суботи 17 квітня повідомили про смерть відомого українського письменника та громадсько-політичний діяча Володимира Яворівського. Сумну звістку першим у Facebook оприлюднив ексдепутат Львівської міської ради Ігор Телішевський, зазначають Патріоти України.

Ігор Телішевський повідомив про смерть Володимира Яворівського
Ігор Телішевський повідомив про смерть Володимира Яворівського

Володимир Яворівський помер 16 квітня у віці 78 років. Про смерть письменника повідомила його донька.

"Усі, хто його знав ближче, сьогодні кажуть: "Не вірю". Не хочеться вірити і мені. Він фонтанував енергією, незрівнянним гумором, дивовижною працездатністю.
Після романів про княгиню Ольгу, Івана Мазепу до останнього дня працював над книгою всього свого життя про Тараса Шевченка. Тепер він пішов", - написав письменник і політичний діяч Василь Шкляр.

Володимир Олександрович Яворівський на родився в селі Теклівка Вінниччині. Наприкінці ХХ століття був одним з активних борців за Незалежність України. Народний депутат України 1-го, 2-го, 4-го 5-го, 6-го скликань. Член Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Автор повістей, романів та нарисів, лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка за повість "Вічні Кортеліси" (1984 рік), у 2005 році отримав літературну премію імені Дмитра Загула.


У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...