"Уся голова у виразках, і все серце зачахло": У ПЦУ різко звернулися до Онуфрія через збір людей на Великдень

Євстратій Зоря звертає увагу на те, що і ПЦУ, і церкви інших конфесій, навіть Московський патріарх закликають лишатися вдома.

У Православній церкві України засуджують рішення митрополита Московського Патріархату в Києві владики Онуфрія проводити богослужіння на Великдень, незважаючи на пандемію коронавірусу, передають Патріоти України.

На своїй сторінці у Facebook заступник голови Управління зовнішніх зв'язків ПЦУ, архієпископ Євстратій Зоря пише, що вражений зверненням, і відреагував словами Господа з книги пророка Ісаї: "У що бити ще вас, що продовжуєте свою затятість? Уся голова у виразках, і все серце зачахло".

Архієпископ звертає увагу на те, що і ПЦУ, і церкви інших конфесій, навіть Московський патріарх закликають лишатися вдома. "А митрополит Онуфрій, після скандалу довкола масових зібрань у Чернівцях та Рівному, після повідомлень про 90 хворих у Лаврі, після госпіталізації митрополита Павла, який місяць тому закликав "нічого не боятися і всім приходити" – звертається до пастви", – пише Зоря.

"Ані слова про необхідність залишатися вдома. Ані слова про те, що масові заходи заборонені. Ані слова про чіткі роз‘яснення, які були отримані від Національної поліції, що скупчення біля храмів – не повинні мати місця: "У що бити ще вас, що продовжуєте свою затятість?" – питає він.

Архієпископ сподівається, що керівництво Московського патріархату в Києві, ще змінить свою думку, і закликає усіх вірян залишатися вдома.

Страсна субота - наймістичніший день Великого посту: Що не можна робити в цей день

субота, 4 травень 2024, 5:00

У Вдень у Велику суботу в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі щороку очікують на сходження Благодатного Вогню, частки котрого.у наші часи швидко розповсюджуються православним світом. За день до Великодня християни східного обряду зустрінуть Велику, або...

Відомий спортсмен, а нині боєць спецпідрозділу СБУ Стаховський назвав головну перевагу росіян і що цьому протиставити

субота, 4 травень 2024, 4:15

Легенда тенісу в Україні Сергій Стаховський служить у лавах СБУ з 2023 року. Бувши на різних ділянках фронту та аналізуючи ситуацію, він сказав, у чому Росія переважає Україну. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. З...