"Усіма способами": В Одеському ТЦК пояснили жорсткі заходи під час мобілізації

В Одеській області військове командування під час загальної мобілізації змушене здійснювати заходи оповіщення "всіма способами, що забезпечать відповідне охоплення військовозобов’язаних громадян України", передають Патріоти України.

Як пояснили в Одеському обласному ТЦК та СП, це пов’язано із “низькою якістю виконання своїх громадянських зобов’язань відповідної категорії людей”.

У повідомленні нагадали, що відповідно до статті 65 Конституції України, захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України.

“На території, на якій діє воєнний стан, військове командування може встановлювати особливий режим в’їзду і виїзду, обмеження свободи пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також руху транспортних засобів і перевірку документів в осіб, а в разі потреби проведення огляду речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень і житла громадян, за винятком обмежень, встановлених Конституцією України”, - повідомили в Одеському обласному ТЦК.

Окрім того, у обласному “військкоматі” наголосили, що під час дії воєнного стану будь-який ТЦК має право викликати особу для звірки її облікових даних, незалежно від місця її реєстрації та проживання.

Свідомих громадян закликають “не створювати штучний ажіотаж” і “не шукати шляхів ухилитися від виконання свого конституційного обов’язку”, та, не очікуючи на повістку, самостійного звернутися до відповідного ТЦК та СП.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...