Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України.

Що потрібно зробити в Успіння: головні традиції

  • У свято віряни намагаються відвідати Всенічне бдіння в церкви, а також помолитися біля ікони Успіння Пресвятої Богородиці.
  • Бажано всією сім'єю помолитися до Божої Матері: вважається, що в Успіння Богородиця чує всіх, хто звертається до неї щиро і з чистою душею.

  • У молитвах до Божої Матері просять про здоров'я та кращу долю для дітей, про вдале заміжжя для доньок, міцність віри, допомогу в проходженні земних випробувань.
  • "На Успіння – огірки солити, на Сергія – капусту рубати". За старовинною традицією, на свято починали робити заготовки на зиму, варити медовуху, збирати гриби, ягоди, горіхи. Однак у наш час працювати вдома та на городі в це велике свято забороняється.
  • Успіння Пресвятої Богородиці здавна збігалося із закінченням робіт у полі, тому на честь свята наші предки влаштовували великий бенкет з освяченими їжею та напоями. Зараз також можна радісно відзначити свято, зібравшись за одним столом з родиною та друзями.
  • В Успіння важливо допомагати нужденним, подавати милостиню, дарувати світло та любов ближнім.
  • Із закінченням Успенського посту починалася пора сватань та весіль. За давнім повір'ям, сватання на Успіння – до щасливого шлюбу і вічного кохання.

Що не можна робити на Першу Пречисту. Народні прикмети

Заборонено сваритися з рідними і близькими.

На Успіння не можна ходити босоніж – всі хвороби збереш. Вважається, що роса в цей день – це сльози природи про те, що Богородиця залишила цей світ і не може перебувати з людьми і допомагати їм.

Не можна надягати старе або незручне взуття, щоб уникнути проблем у житті. Вважається, що якщо натерти ногу в цей день, то людину чекає важке, сповнене проблем і невдач життя.

Однак в цей день дозволялося працювати, особливо якщо ви не закінчили якусь розпочату справу або комусь потрібно допомогти.

Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

четвер, 15 серпень 2024, 1:01

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...

Більшість студентів чоловічої статі втратила відстрочку від мобілізації

четвер, 15 серпень 2024, 0:13

Для відстрочки від мобілізації студент повинен навчатися на денній або дуальній формі. Його рівень освіти повинен бути вищим за отриманий попередній. Під час воєнного стану та загальної мобілізації в Україні вручити повістки можуть усім військовозобовʼ...