Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 28 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

Православні християни 28 серпня відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належ до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України.

Що потрібно зробити в Успіння: головні традиції

  • У свято віряни намагаються відвідати Всенічне бдіння в церкви, а також помолитися біля ікони Успіння Пресвятої Богородиці.
  • Бажано всією сім'єю помолитися до Божої Матері: вважається, що в Успіння Богородиця чує всіх, хто звертається до неї щиро і з чистою душею.

  • У молитвах до Божої Матері просять про здоров'я та кращу долю для дітей, про вдале заміжжя для доньок, міцність віри, допомогу в проходженні земних випробувань.
  • "На Успіння – огірки солити, на Сергія – капусту рубати". За старовинною традицією, на свято починали робити заготовки на зиму, варити медовуху, збирати гриби, ягоди, горіхи. Однак у наш час працювати вдома та на городі в це велике свято забороняється.
  • Успіння Пресвятої Богородиці здавна збігалося із закінченням робіт у полі, тому на честь свята наші предки влаштовували великий бенкет з освяченими їжею та напоями. Зараз також можна радісно відзначити свято, зібравшись за одним столом з родиною та друзями.
  • В Успіння важливо допомагати нужденним, подавати милостиню, дарувати світло та любов ближнім.
  • Із закінченням Успенського посту починалася пора сватань та весіль. За давнім повір'ям, сватання на Успіння – до щасливого шлюбу і вічного кохання.

Що не можна робити на Першу Пречисту. Народні прикмети

Заборонено сваритися з рідними і близькими.

На Успіння не можна ходити босоніж – всі хвороби збереш. Вважається, що роса в цей день – це сльози природи про те, що Богородиця залишила цей світ і не може перебувати з людьми і допомагати їм.

Не можна надягати старе або незручне взуття, щоб уникнути проблем у житті. Вважається, що якщо натерти ногу в цей день, то людину чекає важке, сповнене проблем і невдач життя.

Однак в цей день дозволялося працювати, особливо якщо ви не закінчили якусь розпочату справу або комусь потрібно допомогти.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...