Уточнити дані за 60 днів: У Міноборони пояснили вимогу нового законопроєкту про мобілізацію

Згідно з новим законопроєктом про мобілізацію на уточнення даних військовозобов’язані матимуть 60 днів і для цього можна буде скористатися електронним кабінетом. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив начальник управління преси й інформації Міністерства оборони Ілларіон Павлюк, передають Патріоти України.

За його словами, уточнити свої персональні дані військовозобов'язані зможуть в різний спосіб - через електронний кабінет, територіальні центри комплектування, центри надання адміністративних послуг. Однак, саме електронний кабінет є найпростішим способом для громадян.

"Електронний кабінет просто дає можливість менше бігати. Уточнити дані можна буде там – і це значно простіше, і це дозволить охопити більшу кількість людей, і, відповідно, значно якісніше долучати людей до війська", – наголосив Павлюк. Речник Міноборони пояснив, що в електронну систему "Оберіг" заносилися дані, які були на паперових носіях, тож в них є багато неточностей. Саме тому виникає необхідність уточнення цих даних у ТЦК.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...