Утримували в Яготині: У Києві судитимуть пару, яка рік катувала киянина, щоб заволодіти його квартирою (фото)

В лютому 2018 року злочинці підстерегли постраждалого біля будинку і викрали.

Постраждалого звільнила поліція. Фото: прес-служба нацполіції.

Прокуратура Києва передала до суду справу про двох зловмисників, які викрали і незаконно утримували киянина в Яготині. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва в Facebook, передають Патріоти України.

Зазначається, що слідством встановлено, що в лютому 2018 року злочинці, скориставшись інформацією про самотнього і соціально незахищеного чоловіка, у якого у власності є двокімнатна квартира в Подільському районі Києва, підстерегли його біля будинку і викрали.
Понад рік, до березня 2019 року, зловмисники утримували 46-річного потерпілого проти його волі в господарському приміщенні в м.Яготин. Під час незаконного утримання до чоловіка постійно застосовували фізичне насильство: завдавали удари металевою трубою і прутами, щоб змусити його підписати документи на відчуження житла.
В результаті кропіткої роботи правоохоронців незаконні дії зловмисників були викриті. Під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантів вилучили бойові патрони і наркотичні засоби. Обвинувальний акт щодо викрадачів за підозрою в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 189, ч. 1 ст. 263 і ч.2 ст. 309 КК України, направлено до Подільського районного суду м.Києва для розгляду по суті. Крім того, з метою недопущення порушення права власності потерпілого за клопотанням місцевої прокуратури на його квартиру накладено арешт.

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...