Увага, найсуворіша заборона на Покрову! Хто порушить - буде цілий рік нещасть

Покрова Пресвятої Богородиці 14 жовтня пов'язана з легендою про заступництво Божої Матері, яка врятувала Константинополь від загарбників-варварів, накривши вірян своїм омофором (покровом, головним убором), передають Патріоти України.
У народі цей день знаменує кінець осені і початок зими, закінчується остання підготовка до холодного сезону. Дівчата приймають сватів, починається сезон весіль. Але є у цей день, як у важливе релігійне свято, ряд суворих заборон. Яких саме - дізнайтеся з нашої статті.

Що не можна робити у свято Покрови Пресвятої Богородиці

  • Не можна відмовляти в гостинності. Чим більш привітний прийом гостям ви надасте, тим більше достатку в домі, якщо відмовите - буде цілий рік нещасть.
  • Не можна працювати по дому і господарству - прати, прибирати, копати, займатися ремонтом, будівництвом. Навіть готувати щось серйозне в цей день забороняється.
  • Сувора заборона цього дня стосується також лайки, лихослів'я, заздрості і побажання поганого людям.
  • І хоча свято веселе і галасливе, вживати спиртне і переїдати не можна. Також заборонено позичати гроші і просити в борг.
  • Не можна відмовляти в цей день сватам. За повір'ям до дівчини, яка відмовилася 14 жовтня, ще три роки не прийдуть свататися.
  • В цей день краще не митися і не стригти нігті, потрібно робити це заздалегідь.

Наостанок зазначимо, що у цей день не можна сумувати. Вважається, чим веселіше ти проведеш свято, тим щасливіше буде наступний рік.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...