Увага, небезпечні "схеми"! Як хакери можуть вкрасти ваш номер телефону

Британські хакери намагалися зламати понад 300 SIM-карт для викрадення грошей з банківських рахунків. Шахраї отримували від операторів зв'язку коди, який дозволяли їм перемикати номер мобільного телефону жертви на інший телефон, передають Патріоти України.

Після того, як хакери отримують необмежений контроль над номером телефону, вони можуть продовжувати переслідувати жертву, часто для отримання фінансової вигоди.
Злочинці, що володіють достатнім озброєнням і знанням особистих даних користувача мобільного телефону, можуть обдурити операторів мережі, надавши їм цей вкрай важливий код авторизації перенесення.

Щоб пройти перевірку безпеки у оператора мережі та отримати PAC, шахраї повинні мати якомога більше інформації, включаючи ім'я і дату народження, часто одержувані за допомогою фішингових листів.

Після того, як це було отримано, хакер може отримати контроль над особистою інформацією, що зберігається на SIM-карті, така як повідомлення, ключі безпеки, і, в кінцевому підсумку, вкрасти гроші.

Довжина PAC зазвичай становить 9 символів у форматі "ABC123456". Користувачі телефонів можуть безкоштовно запросити їх, відправивши текст на номер, який вони хочуть перевести на інший пристрій.

Захотілось гострих відчуттів: Українець зі всіма дозвільними документами на виїзд заплатив $1500, аби перепливти Тису

субота, 11 травень 2024, 5:58

На Закарпатті прикордонники зафіксували неординарний випадок: українець із всіма дозволами на виїзд за кордон вирішив переплисти річку Тису, заплативши переправнику 1500 доларів. Про це розповів офіцер Мукачівського прикордонного загону Олег Селезньов ...

Скільки засуджених Україна може відправити на фронт? У владі назвали цифру

субота, 11 травень 2024, 0:55

В Україні нараховується 27 тис. осіб, які відбувають покарання у вигляді обмеження та позбавлення волі. З них, за озвученою представником міністерства юстиції на засіданні профільного комітету інформацією, 20 тис. засуджених можуть скористатися правом ...