Увага, правила посилились! Юрист пояснив, хто з чоловіків може виїжджати за кордон

Чоловікам призовного віку (від 18 до 60 років) нині не дозволено виїжджати за межі України. Але все ж є винятки, перелік яких постійно змінюється. Про останні новації розповів керуючий партнер юридичної компанії Максим Боярчуков та Партнери, передають Патріоти України.

Згідно з його роз'ясненням, у переліку «виїздних» нині такі категорії чоловіків:

  • чоловіки, близькі родичі яких загинули або зникли безвісти під час проведення АТО/ООС;
  • інваліди, які отримали відстрочку від мобілізації або ж були зняті з військового обліку за рішенням ВЛК;
  • які отримали поранення на війні та вирушають на лікування;
  • батьки трьох та більше неповнолітніх дітей, ті, хто самостійно виховує дитину віком до 18 років, опікуни неповнолітніх дітей-сиріт, а також ті, хто виховує дітей до 18 років з інвалідністю;
  • які супроводжують за кордон дружину з інвалідністю;
  • представники певних професій: члени екіпажів, наукові співробітники, спортсмени на тренери, водії, волонтери, діячі культури та інші.

До речі, вимоги до діячів культури останнім часом було посилено. Відтепер для отримання дозволу на виїзд за кордон їм необхідно надавати або приписне посвідчення, або військовий квиток, або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного.

Крім того, наявність військового посвідчення у діячів культури є якраз підтвердженням того, що вони свідомі щодо військового обліку та розуміють, що мають обов’язок перед своєю країною.

«Також при виїзді з України артистам необхідно буде надати контракти, які підтверджують мету поїздки, та після повернення — звіт про роботу, яка була зроблена», — додав співрозмовник.

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...

Залізуть в кишені і цим: Влада підготувала «сюрприз» для українців за кордоном. Кому варто хвилюватися

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:23

У вересні 2024 року відбудеться перший автоматичний обмін між Україною та іншими державами інформацією про фінансові рахунки за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart). Країни обміняються даними за друге півріччя 2023 року – це...