Увімкніть прямо зараз! У браузері Chrome з'явився енергоощадний режим

У свіжій версії браузера Google Chrome під версією 108 з'явилися два режими: економії оперативної пам'яті та заряду акумулятора. Оновлення доступне для всіх користувачів Windows, macOS та ChromeOS, передають Патріоти України.

Коли в Chrome увімкнено режим економії ОЗУ (Memory saver), браузер звільняє пам'ять, відправляючи в "сплячку" неактивні вкладки. Це дозволяє іншим програмам та активним вкладкам використовувати більше ресурсів комп'ютера.

Енергоощадний же режим (Energy save) обмежує фонову активність, знижує якість ефектів і частоту кадрів, тим самим продовжуючи час роботи ноутбука без підзарядки.

Обидві функції з'являться у вашому Chrome "протягом декількох тижнів", але їх можна активувати прямо зараз вручну за допомогою експериментальних налаштувань:

  • режим економії енергії — chrome://flags/#battery-saver-mode-available;
  • режим економії пам'яті — chrome://flags/#high-efficiency-mode-available.


"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...