Увірвуться потужні грози та заллє зливами всю Україну: Синоптики попередили про сильний шторм

Погода в Україні найближчими днями буде неприємна. Атакують зливи, грози та слідом стукне спека. Як повідомляють синоптики, 11 серпня в багатьох регіонах пройдуть дощі з грозами, місцями прогнозується спека до +34 градусів, передають Патріоти України.

"Дощі пройдуть у північних областях, на Волині, Рівненщині, торкнуться Полтавщини, Черкащини, локальні опади також можливі на Харківщині, Луганщині. Вранці дощові хмари накриють переважно північ країни, а вдень вони перемістяться в західні області, Крим і прибережні райони Запорізької області", - повідомила Наталка Діденко.

Надвечір 11 серпня дощі пройдуть у центральних областях (крім Дніпропетровської) та на півночі України (крім Сумської), на Волині, Рівненщині, в окремих районах Запоріжжя та Криму.

Температура повітря в четвер залишиться стабільно високою. До +34 градусів в тіні і + 40 на сонці, в південних і східних регіонах, а також у Дніпропетровській області. Решта регіонів можуть очікувати +21 +27 градусів тепла.

"У Києві 11 серпня трохи потеплішає, протягом дня передбачається до +26 градусів. Дощі, місцями з грозами - очікуються. Велика ймовірність опадів вночі, вранці і ввечері", - додала синоптик. Що стосується вітру, то він очікується північно-східний, помірний, але часом буде поривчастим до 12-14 метрів в секунду.

Штормове попередження

У ДСНС попереджають українців про погіршення погоди. "Завтра в Києві, західних, північних, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Київській та Полтавській областях оголошено I рівень небезпеки, (жовтий) через грози", - йдеться в повідомленні.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...