"Увидеть Челябинск и умереть": На Уралі вирують потужні лісові пожежі, населення рятується втечею (фото, відео)

У Челябінській області у Росії спалахнула лісова пожежа. Вогонь перекинувся на житлові будинки: в одному з населених пунктів згоріли 60 будівель, повідомляють Патріоти України.

Пожежі із лісу роздмухав вітер, і вони досягли чотирьох населених пунктів на півдні Челябінської області. Там уже оголосили режим надзвичайної ситуації.

Вогонь спалахнув вночі 8 липня і не згасав до ранку. Увечері наступного дня загальна площа пожеж у трьох районах Челябінської області складає близько 5 тисяч гектарів. Епіцентр у селищі Джабик, звідти вже евакуювали 60 осіб у школу сусіднього селища.

Вогонь перекинувся на село Запасне Карталинського району. Там пошкоджено шість житлових будинків. Повідомляється, що троє людей отримали опіки середньої тяжкості, їх забрали до лікарні.

На місці стихії працюють понад 300 рятувальників і 70 одиниць техніки. До ліквідації пожежі залучено авіацію — зокрема, літак ІЛ-74 МНС Росії. Очевидці у соцмережах діляться моторошними кадрами: селища охоплені вогнем, а будинки – зруйновані. Посеред згарища їздить автобус.

У зв'язку з небезпекою рятувальники обмежили проїзд у семи населених пунктів. Із чотирьох селищ проводять екстрену евакуацію. Автомобілістів попросили утриматися від поїздок Карталинським районом.


"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...