"Уже командують відділеннями": Генерал-майор Гордійчук розповів про жінок у ЗСУ і сексистів (відео)

Дівчата активно вливаються в ряди Збройних Сил України та деякі вже є командирами військових відділень. Про це в програмі "Все по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно розповів Герой України, офіцер Головного командного центру Генштабу України, генерал-майор Ігор Гордійчук, передають Патріоти України.

За його словами, останнім часом приходить багато дівчат на службу до української армії, і головне питання в тому, щоб жінки хотіли йти в ті бойові частини, де вони найбільше потрібні ЗСУ.

Ігор Гордійчук зазначив, що на сьогоднішній день існує велика потреба саме в бойових підрозділах, і в цьому полягає гендерна рівність як складова євроатлантичної інтеграції. "Лікарі завжди потрібні, і до пандемії, і до війни. Їм завжди знайдеться робота, але це одна-дві людини. Одна може бути юристом, ще одна фінансистом, більше не треба. Нам не потрібен юридичний або фінансовий батальйон, для них немає роботи. У нас є батальйон механізований, танковий, артилерійський дивізіон, ракетний, десантно-штурмовий, морської піхоти. Я кажу: "Дівчата, вибирайте". Інших варіантів немає. Вас 20 осіб, тільки одна може бути юристом, не дві і не три" , - пояснив начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

Генерал-майор також розповів, що військовий навчальний заклад фізично не може набирати більше 20-25 людей і виступив за те, щоб фізичні нормативи не поділяли на чоловіків і жінок.

Дві випускниці Київського військового ліцею, як зазначив Ігор Гордійчук, зараз вчаться в Національній академії сухопутних військ і є командирами відділень. "Є норматив для воїна, де написано штурман вертольота або капітан корабля, або командир вогневого взводу, незалежно від того, жінка це чи чоловік. Є паспорт посади, є функціональні обов'язки", - продовжив Герой України.

Сексистів, які стверджують, що жінкам нібито не місце в армії, Ігор Гордійчук назвав "спадщиною совка і тоталітарного режиму". Генерал-майор також визнав, що дівчатам важче вчитися в ліцеї, ніж хлопцям, однак офіцер розраховує, що третій набір курсантів покаже набагато кращі результати. "У цьому третьому наборі, думаю, буде легше, тому і відбір був краще, і вже підготувалися наші вихователі, вчителі, психологи. Ми врахували деякі недоліки", - підсумував Ігор Гордійчук в ефірі.

Джерело: Апостроф

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...