Уже навіть там літає мотлох: На МКС виявили пробоїну від космічного сміття (фото)

Маленький шматочок космічного сміття потрапив в Міжнародну космічну станцію і пошкодив її. Про це пише sciencealert. Сміття пошкодило роботизовану руку Canadarm2 МКС. Інструмент все ще працює, передають Патріоти України.

Точно неясно, коли сталося зіткнення. Вперше пошкодження було відмічено 12 травня під час планової перевірки. За словами вчених, цей інцидент нагадує про глобальну проблему космічного сміття.

З моменту запуску Супутника-1 в 1957 році космічне сміття все ще накопичується. Згідно зі звітом Європейського космічного агентства, близько 130 мільйонів фрагментів антропогенного матеріалу розміром менше міліметра знаходяться на орбіті Землі прямо зараз. Ця оцінка не включає природний космічний пил.

Більш 23000 об'єктів відслідковуються на низькій навколоземній орбіті, щоб допомогти супутникам і МКС уникнути зіткнень, але всі вони розміром з м'яч або більше. Все, що менше цього розміру, занадто мало для відстеження, але подорож з орбітальною швидкістю все ж може завдати значної шкоди, в тому числі пробити металеві пластини.

Мобілізація в розпалі: Юрист пояснив. чи можна відмовитися від проходження ВЛК

вівторок, 14 травень 2024, 15:58

ВЛК треба проходити військовозобов'язаним, щоб в Збройних Силах розуміли, кого призивати на службу залежно від ситуації на фронті. Прямих заборон відмовлятися від проходження ВЛК в Україні немає, але в той же час обов'язок його проходити існує. На це в...

Сума здивує! Яку пенсію можна отримати із зарплатою у 20 тис. грн

вівторок, 14 травень 2024, 14:56

В Україні із зарплатою в 20 тис. грн та з 35 роками стажу можна розраховувати на пенсію, розмір якої становить лише 5 637,6 грн. Розмір виплати залежить від кількох характеристик. Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Так, згідно з останніми даними ПФУ,...