Уже не вперше: Археологи знайшли давньоримські зображення непристойного змісту

На руїнах античного форту в Бенідормі на сході Іспанії було виявлено петрогліфи із зображенням рога достатку, обличчя та фалоса, передають Патріоти України.

Тоссаль-де-ла-Кала — це зруйнований римський форт, розташований на вершині скелі на узбережжі Бенідорма. Він був побудований близько 77 р. до н.е. і використовувався як укріпна споруда для військ відомого полководця і державного діяча Квінта Серторія. Форт був одним із багатьох подібних об'єктів, розташованих уздовж узбережжя. Його активно використовували для спостереження і захисту території під час Серторіанських воєн — громадянської війни, яку заколотники вели проти римського уряду.

Це місце розкопав у 1940-х роках священник на ім'я отець Ігнасіо Марія Бельда, а потім його дослідив професор М. Тарраделл 1965 року.

Три вирізані на камені зображення були виявлені лише в січні 2020 року. Це сталося внаслідок сильних дощів. Але археологи та міська рада тримали їх у секреті донедавна, щоб «забезпечити захист об'єкту», йдеться в заяві міста Бенідорм.

Різьблення на камені, ймовірно, було зроблено близько 2000 років тому одним із жителів форту. Композиція займає площу приблизно 57 на 42 сантиметри. Однак Хесус Мораталла, доцент археології Університету Аліканте і керівник розкопок, вважає, що сцена може бути неповною, оскільки верхній правий квадрант каменю відсутній. За словами Морталли, рельєф має виняткове історичне значення.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...