Уже реальність: В Україні дозволили відкривати банківський рахунок без паперового паспорта, що треба знати (відео)

В Україні клієнтам банків при дистанційному відкритті рахунку дозволили не пред'являти фізичний паспорт, ID-карту або біометричний закордонний паспорт, передають Патріоти України.

Зокрема, досить мати цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт у мобільному додатку "Дія". Про це повідомив голова Національного банку України Кирило Шевченко в понеділок, 5 жовтня, під час презентації нових електронних послуг і документів в "Дії".

У НБУ відзначили, що українцям потрібно лише встановити додаток "Дія" на свій смартфон і верифікуватися для отримання цифрового паспорта за допомогою системи BankID.

Цифровий паспорт – це аналог паперових документів у мобільному додатку "Дія". В електронному вигляді відображується інформація, яку містить ID-картка та біометричний закордонний паспорт громадянина України. Цифровий паспорт надійніший, ніж звичайний паперовий та не менш надійний, ніж його пластиковий аналог. Він дає можливість отримувати надійні дані про користувача із офіційних державних реєстрів.

Як буде відбуватися новий метод ідентифікації і верифікації клієнта?

Використовувати цей метод банк зможе після під'єднання до систем Міністерства цифрової трансформації.

Загалом процес буде виглядати так:

  • банк запропонує потенційному клієнту ідентифікуватися в "Дії" через BankID;
  • після вдалої ідентифікації у клієнта відображуються цифрові документи, згідно з даними, що містяться в державних реєстрах;
  • через захищені канали банк отримає дані клієнта й додатково здійснить його фотофіксацію методом розпізнавання особи;
  • після цього клієнт зможе користуватися послугами банку.

Крім того, аналогічно клієнт зможе поділитися копією цифрового паспорта або закордонного цифрового паспорта і в відділенні банку. Це зменшить час обслуговування клієнта, адже не потрібно буде робити копії паспорта, як це відбувається зараз.

Які переваги нового методу?

Фактично на сьогоднішній день – це єдина можливість для фінансових установ дистанційно перевірити ідентифікаційні дані громадян, що містяться в державних реєстрах. Переваги цього методу:

  • простота використання;
  • надійність для банків – такі ідентифікаційні дані отримані з надійного джерела;
  • діджиталізація процесів і прискорення обслуговування клієнтів банків.

"Є просто люди, які втекли": У Зеленського пояснили посилення роботи консульств за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:59

Не існує ніякого "Варшавського майдану", а просто є люди, які втекли з країни, що воює, а тепер намагаються протестними акціями "відстоювати свої права", забувши про свої обов'язки. Про це заявив радник очільника ОП Михайло Подоляк, пише "24 Канал", пе...

В Україні штрафи за порушення правил військового обліку мають намір підвищити в рази: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:55

В Україні статтями 210 та 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачено відповідальність за порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку (зокрема за те, що не став вчасно на облік...