У 160 км від міста Віфлеєм: Археолог зробив цікаву заяву, де насправді народився Ісус Христос

Авірам Ошрі з Управління старовини Ізраїлю заявив, що Христос народився в маленькому селі в районі Галілеї.

Ісус Христос міг народитися в більш ніж 160 км від міста Віфлеєм, куди щорічно приїжджають тисячі християн, щоб відсвяткувати цю подію. Про це пише Еxpress, передають Патріоти України.

За біблійними переказами, Ісус народився в місті Віфлеєм Юдейський. Однак, Авірам Ошрі з Управління старовини Ізраїлю заявив, що Христос народився в іншому Віфлеємі - маленькому селі в районі Галілеї.

"Я думаю, що справжнє місце Різдва знаходиться тут, а не в іншому Віфлеємі близько Єрусалиму. Він був населений євреями. Я знаю, що це були євреї, тому що ми знайшли тут залишки виробництва кам'яних судин, і він використовувався тільки євреями і тільки у часи Ісуса", - пояснив він.

Ошрі і його команда знайшли артефакти, які свідчать про те, що через кілька століть після того, як народився Ісус, громада села стала християнською і побудувала велику багато прикрашену церкву.

На думку експерта, це серйозне свідчення того, що в ранньому християнстві цей Віфлеєм відзначався як місце народження Христа. "Набагато більше сенсу в тому, що Марія їхала на ослі, коли вона була в кінці вагітності, з Назарета до Віфлеєма Галілейського, який розташований всього в 7 км, а не в іншому Віфлеємі, який віддалений на 150 км", - зазначив Ошрі.

Американський дослідник історії Ісуса, Паула Фредріксен, додала, що раннє християнство звернуло увагу на іудейський Віфлеєм тільки в четвертому столітті, коли імператор Костянтин оголосив християнство офіційною релігією Римської імперії.

Разом з тим, професор стародавньої історії Північно-Західного університету Клайд Біллінгтон сказав, що "робити висновки, засновані на ймовірній відсутності археологічних доказів, є археологічною халатністю".

"Новий Завіт був написаний людьми, які знали Ісуса і Марію, і був написаний майже за 2000 років до теорії Ошрі. Попри те, що припустив Ошрі, немає жодного давнього християнського джерела, яке поміщало б народження Христа де-небудь, крім Віфлеєму в Юдеї ", - пояснив він.

Українцям за кордоном знову почали видавати паспорти: Ось хто в пріоритеті

понеділок, 6 травень 2024, 19:50

Закордонні підрозділи ДП “Документ” відновили видавання паспортів громадянам України в тестовому режимі. Про це повідомили на сайті підприємства, передають Патріоти України. Паспорти видаватимуть насамперед “соціально вразливим категоріям громадян”, як...

"Ми не дозволимо відправити їх на смерть": Віцепрем'єр Угорщини зробив заяву про повернення чоловіків-біженців в Україну

понеділок, 6 травень 2024, 19:30

Віцепрем’єр-міністр Угорщини Жолт Шем’єн заявив, що його держава не передаватиме Києву українських чоловіків призовного віку й не дозволить "відправити їх на смерть". Про це повідомляє atv.hu, передають Патріоти України. За словами Шем’єна, кожен украї...