У 30 км від біблійної гори Арарат: Вчені впевнені, що знайшли Ноїв ковчег

Міжнародна група вчених, до якої увійшли американські і турецькі фахівці, стверджує, що в їх розпорядженні є прямі докази того, що біблійна реліквія зараз знаходиться під поверхнею ділянки в турецькому районі Дурупінар. Про це в своєму матеріалі повідомляє інтернет-ресурс jpost.com, передають Патріоти України.

Відповідно до Старого Заповіту, Ной зупинив свій ковчег на пагорбах Арарату, вулканічного гірського масиву, який розташований недалеко від турецького східного кордону. Ще в 1959 році дослідник і картограф Ільхан Дурупінар на одному з пагорбів виявив незвичайний слід в формі великого човна в районі з назвою Догубеязіт. Згодом цій ділянці земної поверхні дали назву Дурупінар (в честь свого відкривача). Розташований він в тридцяти кілометрах від гори Арарат.

Сьогодні турецькі і американські дослідники, які беруть участь в спільному науковому проекті Noah's Ark Discovered Project, заявляють, що під поверхнею Дурупінара ховається легендарний Ноїв ковчег. В процесі останніх досліджень, на яких було застосовано 3D-сканування грунту за допомогою георадара, прилад показав, що конструкція, яка прихована під землею, дуже схожа на великий човен. За словами вчених, навіть розміри виявленої аномалії збігаються з розмірами Ноєвого ковчега, які описує Біблія. Згідно з Книгою Буття, вони становили 300 ліктів, 50 ліктів і 30 ліктів у довжину, ширину і висоту відповідно.

Для довідки: 1 лікоть приблизно дорівнює 50 сантиметрам.

Дослідники вказують на те, що результати 3D-сканування георадаром вказують саме на рукотворний артефакт під поверхнею грунту, який цілком реально може бути Ноєвим ковчегом. Адже обладнання на глибині від двох з половиною до шести метрів показує наявність паралельних ліній і кутових структур. За словами вчених, такі прямі лінії і правильні кути неможливо знайти на природних геологічних формаціях. Отже, їх походження є штучним, створеним руками людини.

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...