В Афінах скасували безкоштовний виступ відомого гурту, бо його учасники... підтримують Україну

В афінському районі Екзархія скасували безкоштовний концерт гурту Tiger Lillies через протести деяких громадян, пов’язаних з тим, що музиканти підтримують Україну. Про це повідомила книгарня Бібліотека, на площі перед якою мав відбутися виступ на знак протесту проти забудови району під час реконструкції, передають Патріоти України.

«Повернімо площу до життя, підкреслюючи, що поки ми створюємо, вони руйнують», — говорилося в анонсі концерту.

У день виступу книгарня Бібліотека повідомила, що концерт The Tiger Lillies скасовано, пов’язавши це з тим, що «групи та окремі особи, які беруть участь у суспільному житті нашого району в Екзархії» висловлювались проти концерту через те, що гурт підтримує Україну, що «багато хто вважає проблематичним».

Ще однією причиною скасування виступу було названо те, що всі охочі відвідати концерт не змогли б безпечно розміститись на площі, оскільки подією зацікавились занадто багато людей.

Концерт анонсували 4 січня. На подію, створену на Facebook, відгукнулися приблизно 4400 людей: 718 збиралися прийти на виступ, близько 3700 цікавилися подією.

Книгарня Бібліотека навела реакцію Tiger Lillies на скасування виступу: «Ми з нетерпінням чекали на можливість зіграти на площі сьогодні ввечері на знак солідарності з нашими сусідами, які, ймовірно, будуть так само розчаровані, як і ми, тим, що концерт не може відбутися».

Гурт Tiger Lillies, коментуючи скасування концерту на своїй сторінці у Facebook зауважив, що концерт призначався для підтримки місцевої громади, оскількі на площі збираються побудувати станцію метро, «яка не потрібна мешканцям», а також вона «окупована» чотирма видами поліцейських, які цілодобово охороняють будівельний майданчик.

«Вчора концерт скасували через „негативні відгуки окремих осіб і груп“, яким не подобається, що гурт підтримує Україну, що багатьма людьми „вважається проблематичним“. Екзархія — це район лівих людей. Історично це район свободи, громадянського бунту, опору. На жаль, він також сповнений ідеалізації комунізму і під приводом боротьби з фашизмом породжує фашизм», — сказано в заяві Tiger Lillies.

Також наголошується, що радикальні ліві кола Екзархії «цензурують і позбавляють права голосу не лише митців, а й місцевих мешканців, і найсумніше те, що про них дедалі частіше кажуть, що вони більше фашисти, аніж фашисти».

«Концерт, який мав об'єднати, викрив розкол всередині району. Шкода площі Екзархії, шкода мешканців, але, мабуть, така їхня доля», — підсумовується в заяві гурту.

The Tiger Lillies — гурт з Лондона, що виникл у 1989 році. У своїй творчості музиканти поєднують елементи трагікомедії, кабаре та чорного гумору. Музиканти використовують екстравагантні костюми та грим, візитівкою гурту є контртенор вокаліста Мартіна Жака в акомпануванні акордеона.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...