В Антарктиді на глибині 2 км виявили джерело дивного випромінювання (відео)

Вчені намагалися знайти джерело нейтрино протягом 10 років - тепер, ймовірно, дослідникам вдалося зробити це.

Вчені виявили декілька нових потенційних джерел нейтрино - елементарних частинок, джерела походження яких вченим досі встановити не вдавалося. Про це йдеться в дослідженні вчених з місії IceCube, яке призводить phys.org, повідомляють Патріоти України.

Нейтрино - нейтральні елементарні частинки, на які припадає до половини складу космічних променів. Такі частинки постійно бомбардують Землю - кожну секунду через 2,5 кв. см людини проходить до 100 млрд нейтрино.

Обсерваторія IceCube знаходиться на глибині близько 2 км на Південному полюсі. На цій глибині лід не утворює бульбашок повітря, які спотворюють дані про траєкторію нейтрино. Станція є детектором нейтрино площею близько 1 куб. км, який обладнаний 56 «струнами» і 5,2 тис. оптичних датчиків. Частинки проходять по струнах, а оптичні датчики намагаються зафіксувати слабке синє світіння мюонів - частинок, які формуються в результаті зіткнень нейтронів з атомами льоду і випромінюють слабке синє світіння.

Вчені намагалися знайти джерело нейтрино протягом 10 років - тепер, ймовірно, дослідникам вдалося зробити це. В ході сканування всього неба дослідники виявили дуже яскраві спалахи нейтрино, а потім склали карту цих довільних джерел нейтрино, наклавши дані на карту зоряного неба.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...