В Антарктиді знайшли рідкісного білого пінгвіна (відео)

В Антарктиді зняли на відео білого пінгвіна. Це самка виду Дженту. Вона зазвичай відрізняється чорно-білими пір'ям і білою плямою на маківці, пише Independent. Її виявили біля чилійської бази Габріеля Гонсалеса Відела.

"Кожен день Антарктида і це прекрасне місце дивують нас чимось новим",- сказав кухар чилійської армії Уго Алехандро Харріс Герра, який зняв пташку на відео.

Пінгвін є білим через лейцизм. Це генетичне захворювання, викликане частковою втратою пігментації оперення або хутра. Тварини з такою хворобою зустрічаються рідко, бо їм важче сховатися і вони частіше стають здобиччю хижаків.

Ветеринар Дієго Пеналоза пояснив, що це не альбінізм, бо у тварини нормальний колір очей.


Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...