В Антарктиці грайливий кит влаштував перегони з українським криголамом

Горбатий кит плавав наввипередки з судном

"З борту криголама "Ноосфери" вдалося зняти унікальне відео: як горбатий кит грає наввипередки з судном. Воно саме йшло протокою Пенола в Антарктиці (це район нашої станції "Академік Вернадський")", - розповіли у Національному антарктичному центрі України.

За пропорціями тіла вчені визначили, що цей кит – ще підліток. Тож десь неподалік мала бути також його матір. Йдеться, що загалом дитинчата харчуються маминим молоком до року, але вже через шість місяців можуть їсти ту ж їжу, що й дорослі тварини (криль).

Вчені розповідають, що свою назву горбані отримали через спинний плавець, що надає тілу горбатої форми, а також завдяки звичці під час пірнання сильно вигинати спину в районі цього плавця.

Дорослий горбатий кит має довжину до 18 метрів, а вагу – до 40 тонн. Цікаво, що зріст людини не перевищує розміри хвостового плавця цієї тварини.

Горбані мають багато видів активності біля поверхні води, зокрема, чимало стрибають, роблять сітки з бульбашок повітря під час живлення, активно вокалізують і збираються у групи.

Горбатий кит

На Закарпатті чоловік отримав повістку і написав заяву про відмову від мобілізації: Яке рішення ухвалив суд

субота, 27 квітень 2024, 8:56

У Закарпатській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку і письмово відмовився від мобілізації. Про це йдеться у вироку Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області, передають Патріоти України. За даними с...

Не зможуть нічого вдіяти? У чому проблема рішення МЗС щодо обмежень для українських чоловіків за кордоном

субота, 27 квітень 2024, 8:30

Від 23 квітня 2024 року консульства України за кордоном за вказівкою Міністерства закордонних справ припинили надавати консульські послуги українським чоловікам (від 18 до 60 років), а підрозділи ДП "Документ" за кордоном взагалі припинили обслуговуван...