"В Авдіївці залишається семеро дітей": Керівник ВЦА розповів історію підлітка, який самотужки вибрався з міста

Люди почали більше виїжджати з Авдіївки Донецької області - зараз у місті 2200-2300 людей. Також у Авдіївці залишається семеро дітей. Про це в ефірі Еспресо заявив голова Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш, передають Патріоти України.

"Ситуація по дітях зрушила і вони почали їхати з міста. Станом на зараз, у місті сім дітей. Учора випадок стався - це просто треш. Хлопчина вчора сам пішов без батьків, вештався містом шукав волонтерів, щоб поїхати. Йому 17 років, він навчався в училищі. Батьки на відсіч відмовлялись вивозити, він просився до родичів - йому відмовляли. Він втік із дому, ходив під обстрілами. Потім він зрозумів, що вечоріє і він не знайде волонтерів. Йому було дуже страшно йти додому, він таки зайшов туди, переодягнувся і пішки пішов з міста. Куди знав. Дякувати богу, їхали хлопці, побачили його уже за містом. Він йшов майже поруч з лінією фронту. Його підібрали, привезли до Покровська. Зараз будемо займатися позбавленням батьківських прав. Сьогодні зранку говорили з людьми, де він перебуває - хлопчину трусить добу", - розповів він.

Очільник ВЦА впевнений, що ще тиждень-півтора і всіх дітей зможуть вивезти з міста. "Також просто мешканці поїхали - за три тижні ми вивезли 150 людей, також поїхали люди, які мають особистий транспорт. 1960 людей в місті по списках на отримання гуманітарної допомоги. Є розуміння, що їх трохи більше - не всі беруть гуманітарку. По відчуттях 2200-2300 людей в місті є, але це не 2500, як було раніше", - підсумував Барабаш.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...