В Австралії батьки поховали транспідлітка в двох могилах через суперечку про ім’я та стать на надгробку

15-річний хлопчик з міста Перт помер у лікарні на початку березня – через кілька днів після спроби накласти на себе руки. Батьки підлітка звернулися до суду у сімейних справах, щоб той вирішив суперечку про ім’я померлого на надгробку, повідомляють Патріоти України з посиланням на The West Australian.

Батько наполягав, що потрібно вказати жіноче ім’я, яке було дано синові при народженні. Водночас мати наполягала, що необхідно вказати ім’я, вибране самою дитиною.

Жінка заявляла, що готова довести справу до Верховного суду, оскільки неправильне ім’я на пам’ятнику не сподобалося б її синові.

“Я погодилася, щоб ім’я при народженні вказали в дужках, але спочатку — обране ним ім’я», – сказала мати померлого.

У підсумку батьки домовилися розділити прах сина і влаштувати дві церемонії поховання. Обидва імені будуть вказані на меморіальних дошках.

Втім, у свідоцтві про смерть буде вказано ім’я, яке хлопчик отримав при народженні, оскільки офіційно він не змінив його. Закони Західної Австралії не дозволяють дітям молодше 18 років змінювати ім’я без згоди обох батьків. За згодою тільки одного з батьків, справа передається до суду у сімейних справах.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...