В Австралії відкрили новий вид "рідкісного та гігантського" павука (відео)

В Центральному Квінсленді, Австралія, виявили новий вид павука, який досягає довжини понад 20 сантиметрів, а його отрута є небезпечною для людей. Про це повідомляє ABC News.

Ця тварина мешкає в лісовій місцевості центрального регіону Квінсленда. Вона будує нори в чорноземі у районах Ейдсволда і Монто, на захід від Бандаберга, де проводить до 7 років, поки самці не вилазять на пошуки самок.

Цей вид називається Euoplos Dignitas, що походить від латинського слова, яке перекладається як "гідність" або "велич". Цікаво, що самки цього виду більші за самців і мають довжину близько 5 см. Павуки не становлять смертельної загрози для людей, але їхні укуси можуть спричиняти біль і набряк.

Нора, земля, чорноземПавук будує нори у чорноземі в районах Ейдсволда та Монто, де проводить до 7 років.

Згідно з твердженнями вчених, Euoplos dignitas може стати зникаючим видом павука, оскільки він втратив більшу частину свого природного місцеперебування через розчищення земель. Ця павукоподібна тварина гніздиться під землею і має густий волосяний покрив.

"Самці цього виду мають медово-червоний колір. Вони справді приголомшливі. Самки часто темніші та кремезніші, оскільки більшу частину свого життя вони проводять під землею. До завершення детального дослідження ми не знатимемо, скільки ще існує популяцій. Але природний ареал виду невеликий і сильно фрагментований. Ми змогли виявити тільки один живий (екземпляр) на той момент", — повідомив арахнолог Майкл Рікс.

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....