В Австралії восьминіг двічі побив геолога (фото, відео)

Австралійський геолог Ланс Карлсон двічі став жертвою восьминога, який атакував його в затоці Географа в Індійському океані, біля південного узбережжя континенту.

У Західній Австралії, у затоці Географа восьминіг побив геолога й колишнього рятувальника Ланса Карлсона. У чоловіка на тілі залишились опіки. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України.

На відео видно, як на мілководді тварина кидається на Карлсона. Далі вона бʼє його по руці, шиї та верхній частині спини. Щупальця восьминога залишили на шкірі Карлсона пекучі червоні рубці, які, за його словами, ослабли тільки після того, як облив їх колою.

lancekarlson/Instagram


Чоловік розповів, що його улюбленим засобом від укусів морських тварин є оцет, але в той час у нього не було з собою ніяких ліків. Однак він знає, що будь-яка кислота може допомогти, тож вирішив спробувати колу — «виявляється, це працює».

Карлсон розповів, що збирався купатися з родиною у затоці, а потім побачив «щось», що спочатку нагадало йому ската. Коли він разом із дворічною донькою підійшов ближче і знімав все на відео, тварина його і вдарила.

Пізніше Карлсон спробував зайти у воду вже без дитини, і восьминіг знову його вдарив.

Зазначимо, що для захисту восьминіг використовує не тільки щупальці та чорнильну рідину, але здатний і вкусити. Укус восьминога дуже болючий. При укусі він хапає «жертву» гострими щелепами, що нагадують за своєю будовою дзьоб і є єдиною твердою частиною тіла. Зі слинних залоз молюска в рани проникає отрута і паралізує нервову систему жертви, що може призвести навіть до смерті. Проте найбільшу загрозу становлять не великі за розмірами восьминоги, а австралійський кільцевий спрут невеликого розміру — у нього червоно-коричневе тіло із синіми кільцями, тварина поміщається на долоні. Склад його отрути близький до алкалоїдів. Одного укусу спрута досить, щоб за лічені хвилини настала смерть.

Нагадаємо, науковці зʼясували, що восьминоги відчувають біль

Дослідження: Восьминоги можуть відчувати біль не лише фізично, а й емоційно — він впливає на їхній настрій і реагують на нього так само, як і більшість ссавців — переживання виходить далеко за межі звичайного рефлексу і є складною емоцією. Науковці вперше довели таку здатність серед безхребетних тварин.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...