"У Багдаді все спокійно": До столиці повернулися "мирні" затори, а SkyUp відновила продаж квитків на всі рейси

Літають з Києва також airBaltic та Wizz Air

Генеральний директор компанії Дмитро Сєроухов повідомив, що SkyUp провела складні переговори зі страховиками, Міністерством інфраструктури та урядом, і це дало позитивний результат - польоти в Україну залишаються безпечними й захищеними, зазначають Патріоти України.

За його словами, при цьому закордонні партнери авіакомпанії "продовжують регулярно оцінювати власні ризики й вести моніторинг ситуації" довкола України.

Раніше ескалація інформаційної ситуації навколо України призвела до того, що низка страхових компаній повідомили про припинення страхування літаків для польотів над Україною. Через це авіакомпанії SkyUp довелося припинити продаж квитків на вильоти з 14 по 16 лютого.

Тим часом в столиці з'явився ще одна заспокійлива ознака. Рівень часових затримок на дорогах Києва 14 лютого вперше з початку року перевищив минулорічні показники і досяг 130%. Про це йдеться у даних компанії TomTom, зазначають Патріоти України.

Станом на 19:00 рівень затримок у русі становить 128%, що на 65 відсоткових пунктів більше, ніж зазвичай. Загальна довжина заторів сягає 240 км.

Динаміка часових затримок у русі за останній тиждень
TOMTOM

Ранкові затори 14 лютого сягали рівня затримки 83%, що майже відповідало рівням 2021 та 2019 років.

Зазначимо, що у другій половині січня – першій половині лютого у столиці спостерігався низький рівень заторів. Середній розмір часових затримок у години-пік у Києві становив 35-75%.

Як повідомив ЕП заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов в коментарі ЕП, головною причиною зниження рівня автомобільних заторів у Києві була складна епідеміологічна ситуація та подорожчання цін на пальне.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 14 лютого заявив, що перші ознаки стабілізації епідемічної ситуації спостерігаються в Україні на тиждень раніше, ніж це показували прогнози МОЗ.


У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...