у боях із окупантами загинув партієць "Євросолідарності" з Енергодару, провідний інженер-технолог ЗАЕС

Під час бойових дій не стало провідного інженера-технолога Запорізької АЕС, партійця "Європейської Солідарності" з Енергодару, члена ГО "Брати по зброї" Платона Олександровича Шпака. Про це розповідає офіційний партійний сайт "ЄС", передають Патріоти України.

"Платона пам’ятають як воїна і активного громадського діяча; він завжди без вагань їхав підтримувати під судами незаконно обвинувачуваних активістів чи військових", - йдеться у повідомленні.

У жовтні 2020 року Платон Шпак став кандидатом у депутати Енергодарської міської ради в окрузі №1 від "Євросолідарності".

"Стратегія "Євпропейської Солідарності" направлена на побудову європейського майбутнього в нашій країні. Тут вибір очевидний - треба йти з тією політсилою, яка виступає за розбудову країни", - написав тоді Платон Шпак.

"Хочеться підтримати децентралізацію, яка зараз почала відкатуватися назад, стало менше субвенцій, вони зменшилися за обсягом", - зауважував Платон Олександрович.

"Європейська Солідарність" пропонує три кити: мова, віра, армія. На цих китах має будуватися ідеологія української національності. Якщо буде розвиватися мова, народ буде відчувати, що вони українці, а не лише громадяни України. Ми, як ланочки всього цього ланцюга, будемо допомагати це забезпечувати та створювати на місцях. Велика стратегія на майбутнє всієї України починається з наших маленьких містечок, зокрема, Енергодару", - казав Платон Шпак.

Після повномасштабного вторгнення Росії до України він узявся до зброї. Служив у 110-ій окремій бригаді територіально оборони 113 батальйону.

У Героя залишилась родина.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...