У боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади.

Пряма мова мера: "Штаб-сержант Ющенко Олександр Михайлович загинув 23.04.2024 року під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області", - додає , міський голова Луцька Ігор Поліщук.

Попрощаються з військовим у п’ятницю, 26 квітня, об 11 годині у Луцьку в Кафедральному соборі Святої Трійці.

Як повідомляють у бригаді, військову кар’єру Ющенко почав у 2005 році, вивчившись на танкіста, за рік став командиром відділення.

У 2014 році повернувся до військової справи. У складі спецпідрозділу "Омега" брав участь у бойових діях на Сході країни. Був нагороджений вогнепальною зброєю та орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

У 2015 році був одним із засновників формування 4-тої бригади оперативного призначення Національного гвардії України "Рубіж".

У 2018 році став командиром відділення у 25-й окремій бригаді охорони громадського порядку НГУ.

У 2022 році мобілізувався ССО ЗСУ. Згодом перевівся до 5-ї окремої бригади НГУ.

Розпочав службу в 13-ї бригаді оперативного призначення НГУ "Хартія" з квітня 2023 року. Одразу був призначений на посаду головного сержанта бригади.


Одному з загиблих було лише 20: За сьогодні в річці Тиса виявили тіла одразу шістьох людей, - журналіст із Закарпаття (фото)

понеділок, 6 травень 2024, 21:31

За сьогодні, 6 травня, в річці Тиса виявили одразу шість тіл потопельників. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти України. "За інформацією від моїх джерел, 4 тіла було виявлено на українській стороні, 2 тіла на румунській сторо...

Ціна курсу варіюється від 395 до 600 грн: Експрессекретарка Зеленського розпочала власний бізнес

понеділок, 6 травень 2024, 21:05

Колишня прессекретарка президента України Володимира Зеленського та журналістка Юлія Мендель почала новий бізнес. Йдеться про курси для українців під назвою «Освіта за кордоном», зазначено на сайті курсу. Зокрема, за інформацією на сайті, «Освіта за ко...