У бою з російськими загарбниками загинув заслужений артист України

3 липня йому виповнилося 49 років


На фронті загинув провідний виконавець Національної академічної капели "Думка", Заслужений артист України, співак і актор Ігор Воронка. Чоловік з початку повномасштабного вторгнення став на захист України.

Трагічну новину повідомила дружина артиста Марина Раєвська у Facebook. При цьому офіційно воїн значиться як зниклий безвісти

"З великим сумом хочу повідомити, що я отримала звістку від побратимів мого чоловіка Ігоря Воронки про його загибель на полі бою ввечері 6 липня. Я пишу це, але досі не можу в це повірити...Ми втратили чудового чоловіка, батька і друга. Він назавжди залишиться в наших серцях", - написала удова.

Додала, що Воронка загинув на захопленій ворогом території. Тепер вона не може влаштувати похорон і отримати офіційні документи про чоловіка. Зараз захисник вважається зниклим безвісти.

Директор Національної капели "Думка" Микола Трофімов відреагував на новини про загибель Воронки: "От і в наш дім прийшла біда... З глибоким сумом повідомляємо про героїчну загибель за Незалежність України провідного артиста капели "Думка", надзвичайно талановитої людини Заслуженого артиста України Ігора Воронки".

Мистецька платформа Open Opera Ukraine, в проектах якої брав участь музикант, також повідомила про його загибель.

"Ми втратили надзвичайно талановитого музиканта й актора. З 2017 року, від першої оперної постановки, Ігор був частиною команди в наших пошуках та експериментах, завжди готовий до нового досвіду та взаємодії. Невимовний біль. Щирі співчуття родині та близьким. Світла пам'ять", – зазначили там.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...