У Дніпрі відкрили меморіальну дошку герою-десантнику 25-ї бригади, загиблому під час штурму Шахтарська

Вчора, 31 липня, на фасаді навчально-виховного комплексу №72 у Дніпрі урочисто відкрили меморіальну дошку Володимиру Халіну, уродженцю Нових Кодаків, старшому сержанту, старшому стрілцю 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, який загинув 31 липня 2014 року під час спроби батальйону 25-ї ОПДБр взяти штурмом місто Шахтарськ, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Суспільне".

Разом із Володимиром Халіним того дня загинули:

- молодший сержант Євген Сердюков;
- старший лейтенант Петро Федоряка;
- солдат Олексій Сєдов;
- солдат Станіслав Трегубчак;
- лейтенант Артем Джубатканов;
- солдат Володимир Самишкін.

Володимир Халін був тимчасово похований сепаратистами у недобудованій церкві в парку Шахтарська разом з іншими бойовими побратимами. 9 жовтня 2014 року його ексгумували пошуковці місії "Евакуація-200" ("Чорний тюльпан") і привезли в Дніпро. Там його поховали на Краснопільському кладовищі як невідомий №789. Бійця ідентифікували за тестом ДНК. Його поховали з військовими почестями на Краснопільському кладовищі Дніпра (ділянка №79).

У нього залишилися мати і сестра.

Указом президента України №461/2015 від 31 липня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджено орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).


В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...