У голові не вкладається: На Прикарпатті для першачків закупили російські абетки (фото)

Жодної абетки українською мовою для усіх шкіл району не куплено.

На Прикарпатті для першачків закупили російські абетки. Фото: Фейсбук.

У Богородчанах (Івано-Франківська область) районне управління освіти закупило для учнів перших класів НУШ російські абетки та неякісні іграшки за ціною найдорожчих. Про інцидент повідомила на Facebook-сторінці депутат Івано-Франківської обласної ради Марія Рудик, передають Патріоти України.

За її словами, жодної абетки українською мовою для усіх шкіл району не куплено. Також для школярів закупили неякісні іграшки за ціною найдорожчих, які є в продажі. "Русифікацію в Богородчанському районі екс-начальниця Богородчанського управління освіти Оксана Савчук вирішила запровадити починаючи з перших класів НУШ! Все це передала в школи району без накладних і будь-яких підтверджуючих документів!" – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дидактичні матеріали видали дітям на кожен клас по одному комплекту. І тільки за необхідності можуть видати окремо на кожного учня.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...