У Грузії загинув український альпініст

Трагедія сталась в грузинському регіоні Верхня Сванетія.

На горі Тетнульд в Грузії загинув українець Петро Борис. Про це повідомляє організація українського скаутингу "Пласт", активним членом якої був Борис, передають Патріоти України.

Повідомляється, що трагедія сталась на горі Тетнульд (з грузинської - "Біла гора") в грузинському регіоні Верхня Сванетія. Висота - 4852 м. Українець загинув після завершення сходження.

У загиблого залишилась дружина, "Пласт" висловив співчуття рідним і близьким Петра. «Трагічна подія сталась в Грузії. Невтомний мандрівник, друг Слоник, здійснив сходження на гору Тетнульд (з грузинської – Біла гора) в регіоні Верхня Сванетія, Грузія. Висота – 4852 м. Загинув після завершення сходження», – розповіли там.

Раніше повідомлялось, що 31 серпня на горі Казбек у Кавказьких горах в результаті сходження лавини постраждали троє українців. Їх було евакуйовано гелікоптером до міста Степанцмінда. За інформацією МЗС України, одна альпіністка отримала перелом руки, стан двох інших був задовільним.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...