В Японії робот-гуманоїд демонструє навички пристойного автомобіліста: Мусасі вмикає запалювання, тисне на педалі, крутить руля і згідно з ПДР минає перехрестя (відео)

Робот Мусасі навчився водити автомобіль

Робот на ім'я Мусасі навчився повертати на перехресті, дотримуючись при цьому сигналів світлофора, однак поки що робить це із "зайвою обережністю".

Японські дослідники з Токійського університету, серед яких консультант Toyota, розробили робота-гуманоїда на ім'я Мусасі і навчили його керувати невеликим електромобілем. Про це пише портал TechCrunch.

Повідомляється, що завдяки двом камерам-"очам" Мусасі може "бачити" дорогу перед собою, а також краєвиди, що відображені в бічних дзеркалах автомобіля. Робота навчили повертати ключ автомобіля, натискати на ручне гальмо і ввімкнути покажчик повороту механічними "руками", а також натискати на педалі протиковзкими "ногами".

"Брате, ти попав": робота-гуманоїда звинуватили у домаганнях до журналістки (відео)

Після того як Мусасі освоїв керування рульовим колесом машини, у нього вийшло повертати на перехресті, дотримуючись при цьому сигналів світлофора, отримуючи необроблені дані з датчиків. Однак навички водіння робота поки що не бездоганні.

За словами розробників, щоб повернути за кут, Мусасі лише обережно прибрав "ногу" з педалі гальма, замість того, щоб натиснути на педаль газу. У результаті поворот зайняв близько двох хвилин. Творці робота пояснюють це технічними обмеженнями та "зайвою обережністю".

В окремому експерименті Мусасі використовував педаль газу, але йому було важко підтримувати постійну швидкість, яка залежала від крутизни підйому дороги. Дослідники підкреслили, що їм ще є над чим попрацювати і заявили про намір розробити робота і програмне забезпечення наступного покоління.


Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...