В Єгипті біля пірамід Гізи археологи виявили загадкові аномалії

Команда археологів в Єгипті зробила незвичайне відкриття - вони виявили недалеко від пірамід Гізи L-подібну структуру та ще кілька аномалій. Про це пише HeritageDaily.

Як зазначається, археологи виявили в районі пірамід Гізи L-подібну структуру. Можливим це стало завдяки використанню томографії електричного опору та георадару.

На глибині двох метрів вони знайшли заповнену піском L-подібну структуру. Вчені вважають, що це може бути тунель, який веде до глибшої частини мастаби. Інші аномалії виявили археологи на глибині 3,5-5 метрів. У глибину їхня довжина досягала 11 метрів.

Водночас під мастабою прийнято вважати давню гробницю. У таких гробницях ховали важливих людей на кшталт високопоставлених офіцерів та членів королівської родини. Точної природи виявлених аномалій вчені пояснити не змогли. Вони можуть бути частиною прихованого під землею великого похоронного комплексу.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...