В Єгипті розкопали багату гробницю раніше невідомої історичної постаті

Гробниця Джехуті-імхата

Чеські єгиптологи виявили прикрашену гробницю в районі Абусіра, розташованому між Гізою і Хаккарою на півночі Єгипту. Про це повідомляє GreekReporter.

Зазначається, що вона належить раніше невідомій постаті Джехуті-імхату, видатному королівському фараонському писарю Стародавнього Єгипту.

Після поглибленого вивчення скелетних решток було встановлено, що Джехуті-імхат, існування якого датується приблизно першим тисячоліттям до нашої ери, помер у молодому віці - 25 років.

Аналіз також показав, що він страждав на важку форму остеопорозу. Очікується, що відкриття гробниці сприятиме кращому розумінню історичних наративів і традицій Стародавнього Єгипту, як підкреслили в Чеському інституті єгиптології.

Професор Мирослав Барта, директор Чеського інституту єгиптології, розповів про структуру гробниці. Науковець описав її як камеру у формі колодязя, яка завершується поховальною кімнатою.


Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...