В ЄС передумали щодо нового екостандарту Євро 7 - жорсткі правила для авто перепишуть

Європейський Союз (ЄС) передумав запроваджувати новий екологічний стандарт для авто Євро 7 у його первісному варіанті. Вимоги, ймовірно, будуть пом'якшені. Ба більше, переносяться і терміни переходу до нових паливних правил, передають Патріоти України.

Так, Європейський парламент приєднався до Ради ЄС, ухваливши ослаблену версію правил Євро-7. Тепер обидва органи ЄС обговорюватимуть остаточний текст із Єврокомісією, повідомляє "Укравтопром".

Якщо раніше очікувалося, що перехід на Євро 7 для легкових автомобілів відбудеться у 2025 році, то тепер запровадження переноситься приблизно на 2026 рік. Для вантажного транспорту та автобусів термін запровадження залишається незмінним – середина 2027 року.

Нова версія правил Євро 7, по суті, зберігає обмеження Євро-6, але також вперше включає обмеження на викиди жорстких частинок від гальм та шин. Раніше у ЄС планували, що новий стандарт значно знизить загальні викиди оксидів азоту (NOx) від легкових автомобілів та мікроавтобусів. Зокрема:

  • на 35% порівняно з Євро-6 для легкових автомобілів;
  • на 56% – порівняно з Євро-6 для автобусів та вантажівок.

Водночас, деякі європейські виробники авто вважають, що владі ЄС слід зосередитися не на оновленні паливних стандартів, а на інвестиціях у виробництво електромобілів. Адже у Євросоюзі вже встановили крайній термін, після якого перестануть продавати нові автомобілі на бензині та дизелі – 2035 рік.

Однак Асоціація європейських автовиробників (ACЕA) все ж таки заявила, що бачить сенс розглянути питання про викиди гальм та шин за допомогою стандарту Євро 7, оскільки вони також актуальні для електромобілів і будуть основним джерелом викидів з доріг у майбутньому. Втім, там зазначили, що ще доведеться забезпечити технічну здійсненність нових цілей.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...