В Індії провалюється під землю ціле місто - причину поки не встановили (фото)

Мешканцям індійського міста Джошиматх довелося покинути свої будинки через просідання землі в місцевості. Місто перетворилося на "атомну бомбу". Про це повідомляє Daily Mail, передають Патріоти України.

У місті з населенням близько 25 тисяч людей за десять днів у понад 500 будинків утворилися величезні тріщини, а інші почали просідати. Вважається, що основною причиною тріщин став 12-кілометровий тунель National Thermal Power Corporaion, проєкт гідроелектростанції Tapovan-Vishnugad потужністю 520 МВт.

Енергетична корпорація визнала 2010 року, що тунель зазнав просочування води з пробитого водоносного шару, що, у свою чергу, призвело до висихання джерел води в місті.

Робота на тунелі почалася 2006-го, а 2009 року тунелебурильна машина потрапила в пастку, що призвело до розриву водоносного шару, який скидав воду зі швидкістю 600 літрів на секунду.

Офіційні особи з NTPC стверджували, що, оскільки тунелі зараз повністю висохли, осідання не є результатом їхнього проєкту.

Однак еколог Раві Чопра вважає, що пробиття водоносного горизонту всередині гори, яка зараз позбавлена води, не може підтримувати землю над нею, що згодом призводить до осідання території.

Захотілось гострих відчуттів: Українець зі всіма дозвільними документами на виїзд заплатив $1500, аби перепливти Тису

субота, 11 травень 2024, 5:58

На Закарпатті прикордонники зафіксували неординарний випадок: українець із всіма дозволами на виїзд за кордон вирішив переплисти річку Тису, заплативши переправнику 1500 доларів. Про це розповів офіцер Мукачівського прикордонного загону Олег Селезньов ...

Скільки засуджених Україна може відправити на фронт? У владі назвали цифру

субота, 11 травень 2024, 0:55

В Україні нараховується 27 тис. осіб, які відбувають покарання у вигляді обмеження та позбавлення волі. З них, за озвученою представником міністерства юстиції на засіданні профільного комітету інформацією, 20 тис. засуджених можуть скористатися правом ...