В Іспанії знайшли багату могилу королеви, котрій 4000 років

Археологи з Іспанії представили світу звіт про багаторічні розкопки, які вони проводили в Мурсії на місці виявлення там сім років тому багатою усипальниці. У ній була похована знатна жінка, причому, велика кількість дорогих прикрас вказує на те, що за життя вона була дуже впливовою особою в царстві Ель-Аргар, передають Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Багата гробниця була виявлена в 2014 році, і весь цей час історики ретельно проводили розкопки. Усипальниця розташовувалася під підлогою багато прикрашеного залу, який колись був одним з покоїв палацу. Усередині поховання виявили останки чоловіка і жінки всередині керамічної судини.
На голові у жінки була витончена срібна діадема, а більшість предметів в похованні - розкішний набір жіночих прикрас. З чого був зроблений висновок, що це поховання дуже знатної дами.
Вчені порівняли цю гробницю з подібними знахідками, зробленими ще в позаминулому столітті, які також містили срібні прикраси, унікальні діадеми і належали до періоду розквіту царства Ель-Аргар. Порівнявши нову знахідку з попередніми діадемами, археологи дійшли висновку, що кожна з них була виготовлена за індивідуальним ескізом в одній з ювелірних майстерень, яку також недавно виявили в тому ж культурному шарі недалеко від поховань.
На підставі всього цього, вчені зробили висновок, що жінки грали дуже значиму роль в царстві, і, можливо, мали допуск до керування державою або її окремими містами.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...